In januari 2002 is Gallery Be Art officieel geopend door Philipsdirecteur A. Collette, toenmalig werkzaam voor de vestiging in Drachten. Hij sprak lovende woorden over de kleurrijke expositie die als thema "Art of the heart" had meegekregen en dat was volgens de heer Collette voelbaar aanwezig in de vorm en de warme uitstraling van mijn schilderijen.

De naam van de gallery is ontstaan door uit mijn achternaam een "a" weg te laten en er een Engelstalige versie van te maken. Zo werd Gallery Be Art geboren uit mijn kunstenaarsnaam: Be Art, waarmee ik mijn kunstwerken signeer.

Gallery Be Art is gespecialiseerd in spirituele kunstwerken. Spirituele kunst vereist wel een andere manier van kijken. Als u snel langs spirituele schilderijen loopt, ziet u in eerste instantie alleen de fascinerende kleurencomposities en mist u de spirituele betekenis van het betreffende kunstwerk. Kijkt u echter in alle rust, met uw blik starend naar een punt van het schilderij, dan ontdekt ook u de spirituele boodschap die in het schilderij verborgen ligt.

Wat ik in de jaren na de opening van Gallery Be Art vaak te horen kreeg, was dat mijn schilderijen te goedkoop geprijsd waren en nu nog steeds zijn, waardoor men er de exclusiviteit niet van in ziet. Toch voel ik er niets voor om mijn schilderijen duurder te maken, want ik vind dat iedereen in staat moet zijn om een schilderij van mij te kunnen kopen. Ook voor iemand met een smalle beurs moet het mogelijk zijn om een van mijn schilderijen aan te schaffen. Daarvoor hebben wij het huur/koopcontract. Men betaalt dan elke maand een afgesproken bedrag (dat is afhankelijk van de prijs van het schilderij) en na een aantal maanden is het schilderij zonder extra kosten helemaal uw eigendom.

Wilt u Gallery Be Art bezoeken dan kunt u het beste van tevoren even bellen, telefoonnummer 0591-513355, omdat wij sinds 2006 Gallery Be Art combineren met onze activiteiten in Het Centrum voor Levenskunst, dat in dezelfde ruimte gevestigd is. Graag tot ziens.