Thema avonden: Mediteren

Johanna van Houten begeleidt deze meditatie avonden.

Bij meditatie denken de meeste mensen aan zitten in een lotushouding op de grond, maar dat is beslist niet noodzakelijk. Je kunt op diverse manieren mediteren, ook gewoon zittend op een stoel, wel zo comfortabel voor ons westerlingen. Heb jij behoefte aan rust in jezelf in deze hectische wereld, ervaar dan eens de weldaad die meditatie voor jou kan zijn. Ervaring is niet nodig. Deze avonden zijn zowel voor beginners als gevorderden geschikt.

Entree: € 5,00

Dinsdag 17 april - Aanvang: 19.30 uur


Paranormale avond: Spontane Helderziende Waarnemingen

Margaretha Gieles is medium en schijfster van boeken over paranormale zaken.

Unieke kans voor iedereen in Drenthe om een persoonlijke boodschap via medium Margaretha Gieles te kunnen ontvangen, omdat Margaretha haar paranormale avonden normaal alleen in de regio Zeeland/ Brabant geeft. Margaretha Gieles woont in Zeeland en daarom is het Noorden en Oosten van het land niet haar werkgebied. Daar zij morgen 14 april bij ons een workshop komt verzorgen, was zij bereid om een dag eerder te komen en een nacht over te blijven, zodat het deze keer dus mogelijk is om een paranormale avond met haar te organiseren, hetgeen al lang op ons verlanglijstje stond, maar door de afstand en haar drukke praktijk in Zeeland, lukte dat steeds niet. Mis deze unieke kans dus niet!

Jij hoeft geen foto’s, sieraden of wat dan ook mee te nemen, alleen jezelf, want Margaretha geeft jou via haar mediumschap een spontaan voor jou doorgekregen persoonlijke boodschap.

Entree: € 17,50 (Iedereen komt aan de beurt doordat er een beperkt aantal deelnemers wordt toegelaten)

Vrijdag 13 april – Aanvang: 19.30 uur


Interactieve lezing: Scheppen is vreugde. Laat schepping door jou heen wonderen verrichten

Willem Glaudemans was werkzaam als vertaler van “Een cursus in Wonderen”. Hij is auteur van o.a. het Boek van Vergeving, het Boek van Levensmissie, het boek van Licht en Liefde en het Boek van het Zelf. Het Boek van het Scheppen zal begin april 2018 uitkomen en is zeer waarschijnlijk op deze avond vers van de pers te koop.

Schepping schept zichzelf in perfectie. Wij  hoeven alleen maar in die voortdurende stroom van scheppende energie te gaan staan, om medeschepper te zijn. Als je zelf met je eigen plannen uit de weg gaat, gebeuren er wonderen in en door jou heen.

Deze lezing is gebaseerd op het Boek van het Scheppen. Wij zijn scheppers in een constant scheppend universum, dat is de centrale gedachte van dit boek. Wij kunnen niet anders dan scheppen, want leven betekent scheppen. Ik schep, dus ik ben. Van het bereiden van een maaltijd, het maken van een schilderij, tot het organiseren van een evenement, of het neuriën van een melodie, het is allemaal schepping. Iedereen schept op zijn eigen wijze en niveau. Wij staan in die voortdurende stroom van creatieve energie waaruit wij op elk moment kunnen tappen. Scheppen is liefde uitbreiden.

Let op andere Locatie: Bibliotheek Emmen

Entree: € 10,-

Dinsdag 24 april – Aanvang: 19.30 uur


Interactieve lezing: Overwonnen verlangen

Marcel Beijer is journalist, hypnotiseur en auteur van het boek: Overwonnen verlangen.

Deze interactieve lezing is gebaseerd op de spirituele roman “Overwonnen verlangen” en geeft inzicht in het eigen denken over thema’s als liefde, rouw, recht op geluk en spiritualiteit. Want…. in hoeverre bepaalt toeval ons leven?

Deze avond gaat ook over het onderkennen van onze eigen vooroordelen en vooral over het loslaten daarvan.

Entree: € 15,-

Dinsdag 15 mei – Aanvang: 19.30 uur


Verdiepingsavond: Voor de tranen van onze voorouders

Maarten Oversier is reïncarnatie therapeut.

Maarten Oversier hebben wij op verzoek nogmaals uitgenodigd om een verdiepingsavond te komen geven op dit thema, omdat het dieper in gaan op levensvragen en op een persoonlijke situatie, verbanden zichtbaar maakt met en door onze generaties heen. De tranen van onze voorouders geven inzicht en een ander perspectief op conflict situaties of kwesties die stagneren. Tijdens deze interactieve avond word je van harte uitgenodigd om samen met Maarten naar een situatie te kijken waar je al lang en steeds opnieuw tegen aanloopt.

Gebeurtenissen die zich hebben afgespeeld in het leven van jouw voorouders werken door in onze levens en daar kan Maarten door zijn jaren lange praktijk ervaring als regressie therapeut samen met jou snel helderheid in krijgen. Als jij een persoonlijke situatie wil inbrengen is het goed om als voorbereiding op deze avond je thuis al te verdiepen in de geboorte- en sterfdata van je ouders, grootouders en overgrootouders. Hoe groot was het gezin van herkomst. Hoeveel broers en zussen hadden jouw ouders, grootouders, enzovoort. Overleden kinderen etc. Hoe zijn ze gestorven? (ongeluk, ziekte of ouderdom)

Neem die gegevens mee naar deze avond zodat jij die paraat hebt als er naar gevraagd wordt. Natuurlijk mag jij ook passief aanwezig zijn, want van het alleen luisteren naar het verhaal van de ander m.b.t. de voorouders leer je ook voor jezelf heel veel. 

Entree: € 15,-

Dinsdag 22 mei – Aanvang: 19.30 uur


Paranormale avond: Helderziende waarnemingen (Psychometrie) d.m.v. foto’s en voorwerpen

Leo Roodveldt is paragnost en verzorgt al 40 jaar psychometrie avonden in het hele land. Zijn moeder was een bekend medium in Amsterdam. Vanaf zijn 18e jaar kwamen er bij hem ook steeds meer dingen door, waarvan hij toen niets snapte. Later ging hij het begrijpen. Hij ziet, voelt, ruikt en proeft dingen. Zo kan hij uitspraken doen over het verleden, het heden en de toekomst, die hij met de aanwezigen zal delen.

Er zijn over hem artikelen verschenen in Paravisie, Onkruid en Spiegelbeeld. Catherine Keyl ontving hem in haar TV show en in 2003 haalde hij de oudste kristallen schedel “Max” naar Nederland (ongeveer 42.000 jaar oud).

De bezoekers mogen per persoon één voorwerp of één foto neerleggen van één dierbare overledene of van één levende (die daarvoor wel toestemming moet hebben gegeven).

Entree: € 17,50 (Iedereen komt aan de beurt doordat er een beperkt aantal deelnemers wordt toegelaten)

Dinsdag 29 mei – Aanvang: 19.30 uur